Liczba ta oznacza ilość białka w 100 gramach produktu. WPC 80 posiada równe 80 gram białka na 100 gram proszku. Nie napisałeś z jakim innym produktem konkretnie chciałbyś je porównać, ale domyślam się , że chodzi o nasz najpopularniejszy produkt, czyli SFD WPC Protein Plus - https://www.sfd.pl/sklep/SFD_NUTRITION_Wpc_protein_plus-opis3653.html [...]
[...] odzywcze (do Dast'a). W ryzu mamy srednio na 100g ok.75g ww, a ty piszesz ze w 20dkg czyli 200g ryzu mamy ok.150g ww a ty podajesz 50, a tak pozatym to chyba bardzo ciezko by bylo zjesc taka mieszanke bez zadnego dodatku (ryz z twarogiem). Co do bialko to podales prawidlowa zawartosc bialka gdyz na 100g mamy ok.20g bialka w chudym serze Buchaczi
Przy treningu na masę powinno być 2,5 lub więcej gram białka (tak mówi literatura oczywiście bez przesady) a piszę o tym bo i tak KAŻDY zareaguje inaczej więc musisz sprawdzić SAM. Ważna jest też kaloryczność która wzrośnie gdy dodasz te 0,5 lub 1g białka (1g białka to 4kcal) a KALORYCZNOŚĆ jest ważna przy robieniu masy Sprawdź czy masz te 500+ [...]
[...] 15,625gx2 = 31,25 -> 101 kcal 100g -> x x = 323,2 kcal i analogicznie - 13,12g białka - 67,52g węgli - 2,624g tłuszczu Wynika z tego, że jednak miałeś rację. Zwracam honor. Jednak moje rozumowanie nie zakładało faktu, iż producent raz sobie bierze porcję 50g kaszy suchej a innym razem 50g ugotowanej.. Tylko po co? :/ Zupełnie bez sensu...
[...] jest i dieta bazuje na warzywach, owocach itp. to śmiało należy ją omijać z daleka. Ilości białka w diecie osób, którym zależy na kształtowaniu sylwetki powinny być podobna, bez względu na płeć. Jest to około 2 g/kg masy ciała. Nie każdy ma czas i ochotę na to, aby codziennie to 4-6 posiłkach spożywać źródła białka, takie jak: - mięsa, - ryby, - [...]
[...] produktu), zawierający 2 różne źródła węglowodanów (hydrolizowana skrobia kukurydziana i dekstroza) oraz jedno źródło białka - koncentrat białka serwatkowego, ale co istotne bez domieszek białek roślinnych i mający nawet o 2 gramy mniej cukrów prostych (na 100 gram) niż powyższy produkt Berserk Labs. Świetny stosunek ceny do jakości, występuje w [...]
W sytuacji, gdy celem Twoim jest redukcja tkanki tłuszczowej, zdecydowanie warto skupić się na ułożeniu prawidłowej diety, pod Twój organizm oraz treningów pod Twoje możliwości. Bez tego niestety ciężko będzie zmienić sylwetkę. Pierwszym krokiem będzie wypełnienie ankiety działu. Podstawowe informacje o Tobie będą dla nas bardzo istotne w [...]
[...] Jej przyczyną jest złe odżywianie się i brak lub nieodpowiednia aktywność fizyczna. Gdybyś w czasie leczenia odżywiania się zdrowo i prowadziła aktywny tryb życia, to bez wątpienia trudniej byłoby Ci kształtować swoją sylwetkę. Jednak nie doszłoby do tego, z czym problem masz w tej chwili. Nie pozostaje więc nic innego, jak zabrać się za [...]
[...] dostarczyć do swojej diety, w momencie braku białka z „normalnego” jedzenia. Jest to białko serwatkowe, wyróżnia się bardzo dobrą wchłanialnością, także możemy dostarczyć je bezpośrednio po treningu. Udział białka w diecie jest bardzo istotny dlatego, jeśli nie mamy czasu, czy możliwości każdego dnia dostarczyć odpowiedniej ilości białka z [...]
Ja póki moje jelita nie protestują to cieszę się z możliwości jedzenia chleba. Mogę bez niego żyć, ale wtedy mój mąż cierpi :P Jak zrobię w domu kanapki to jest święto. Zwyczajowo na kolację jakieś jajca- jajecznica albo omlet i dla niego to mogłoby być codziennie, więc mam ciężkie zadanie, żeby dieta była różnorodna a jednocześnie spełniała [...]
Kształtowanie sylwetki zależne jest od kilku istotnych czynników. Zastosowanie się do nich i przestrzeganie pozwoli cieszyć się zdrowiem i dobrej jakości sylwetką. Pamiętać należy jednak o tym, że do wszystkiego trzeba czasu. Praca nad sylwetką trwa bowiem latami, a nie tygodniami, czy miesiącami. Nieznaczne zmiany oczywiście będą widoczne w [...]
[...] białku. Te gorsze bialka serwatkowe to głównie usunięta woda. Nie są poddawane mikro i ultrafiltracji, jak równierz procesom wymiany jonowej i wymiany krzyżowej. W białkach bez tej obróbki są spore ilości laktozy, czyli cukru mlecznego odpowiedzialnego za powstawanie opony wokół pasa i gazów, jak również biegunek itp. Jeżeli będziesz wybierał [...]
Ja w tygodniu robię jeden dzień czasami nawet dwa dni bez mięsa. A jem 300 g białka dziennie więc jem dużo ryb. Głównie Tuńczyka, Łososia i Miecznika Ale też dużo owoców morza. Wiadomo nie jest to dla każdego Ale tu gdzie mieszkam bardzo duży wybór i zawsze świeże. Moja narzeczona mogłaby jeść tylko owoce morza. Gusta, gusciki. Oczywiście [...]
[...] tematyki kulturystycznej. Budowanie masy opiera sie na wiekszym spozywaniu skladnikow odzywczym w postaci weglowodanow,bialka bla bla bla.. To podstawa. Kazdy kto cwiczy (bez wiekszego oczytania),daje sobie reke uciac,ze kulturystyka to tylko cwiczenia silowe,a reszta to malo istotne brednie,bo zawodowcy i tak robia mase na koksie,a wiec mowa [...]
[...] Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Sięganie po hormony nie rozwiąże sytuacji, zwłaszcza bez odpowiedniej aktywności i bez masy mięśniowej, a może rozpocząć lawinę poblemów zdrowotnych.
[...] to szybki i prosty sposób na dostarczenie dużej ilości białka o bardzo dobrej jakości. Czy rzeczywiście jest to dobre rozwiązanie? Przyjrzyjmy się temu dokładniej. Jajka bez wątpienia są wręcz idealnym źródłem pełnowartościowego białka, tłuszczów, witamin i składników mineralnych. Spotkać można najczęściej jaja kurcze, kacze, gęsie, strusie, [...]
[...] odwadnianie, ale w Twoim przypadku, gdy czas jest krótki i ilość kilogramów, które musisz zgubić, jest dość mała, nie warto się nad tym zastanawiać. Niestety, zbijanie wagi bez poświęcania siły wymaga odpowiedniej strategii. Ważną kwestią jest ilość białka, im masz niższy poziom tkanki tłuszczowej, tym podaż białka powinna być większa, w [...]
[...] surowe mięso i warzywa oraz produkty już gotowe do spożycia, warto pamiętać by nie umieszczać surowego mięsa obok owoców, warzyw i produktów, które przeznaczone są do bezpośredniego spożycia. Jeśli dania przygotowujemy z mięsa, które było wcześniej zamrożone, pamiętajmy o tym by prawidłowo je rozmrozić. Kurczaka należy rozmrażać bardzo [...]
[...] zmaga się z tym samym problemem, również miał gastroskopie, która wyszła identycznie jak u mnie, więc można już wykluczyć, że jest źle zrobiona. Brał inne lekki, też bez skutku, a jak byliśmy w poradni u tego samego lekarza (nie w tym samym czasie) dostaliśmy dwa inne leki, ja właśnie ten Tribux Forte a brat coś na żołądek. Aktualnie ja [...]
[...] promocję . I co usłyszałem? Kup coś sprawdzonego i renomowanego. Nie wiedziałem czy mam się śmiać czy płakać rewelacyna rada. Tym bardziej stwierdzenie że to marka bez renomy ( firma znana w całej Europie w przeciwieństwie do sfd ). Ten ktoś ( nicku podawał nie będę bo nie o to tu chodzi ), nagminnie tutaj daje takie rady. Nie wiem czy [...]